d9bed8a7d8b1d8a7d8a8d986 da86db8cd8b3d8aad89f d985d8add8b5d988d984d8a7d8aa d981d8a7d982d8af d9bed8a7d8b1d8a7d8a8d986 db8cd8b9d986db8c 6519463a34dee

پارابن چیست؟ محصولات فاقد پارابن یعنی چه؟

واژه پارابن مخفف عبارت پارا هیدروکسی بنزوییک اسید یا para Hydroxybenzoic Acid است که حدود یک دهه پیش و در دهه‌ی چهل میلادی برای بار نخست به صورت رسمی به فعالان صنایع مختلف معرفی شد. امروزه کلمه بدون پارابن یا فاقد پارابن در صنعت مراقبت از پوست و مو مانند ژل‌های حالت دهنده، اسپری‌ های نرم کننده، محصولات دارویی و غذایی مانند نوسابه، ژله، سس و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. حال سوال اینجاست که پارابن چیست؟ آیا پارابن به سلامت انسان آسیب وارد می‌کند؟

پارابن نوعی ماده شیمیایی یا به عبارتی مواد نگه‌دارنده‌ای است که از اسید بنزوییک مشتق می‌شود. این ماده به دلیل خواص ضد باکتریایی قدرتمندی که از وجود آن برخوردار است، در گروه مواد نگهدارنده طبقه‌بندی می‌گردد و به دلیل جلوگیری از رشد قارچ‌ها یا باکتری‌ها، به محصولات غذایی یا آرایشی اضافه می‌شود تا مانع از فساد زودرس آنها شود و با افزایش عمر مفید، مستقیما به کیفیت محصولات کمک کند. در این مقاله از برند الارو شما را با پارابن و کاربرد آن و بهترین محصولات آرایشی و بهداشتی مثل شامپو بدون سولفات و پارابن بیشتر آشنا خواهیم کرد.

علت استفاده از پارابن در لوازم آرایشی و بهداشتی چیست؟

از علل مهم استفاده از این ماده در لوازم آرایشی و بهداشتی، می‌توان به تولید راحت و قیمت پایین آن اشاره کرد. همچنین استفاده از پارابن در محصولات آرایشی و بهداشتی به افزایش ماندگاری محصولات کمک بسزایی می‌کند که این امر به نوبه خود رضایت مصرف‌کننده را به خوبی جلب می‌کند.

بیشتر بدانید  اثرات و عوارض آلودگی هوا و راه پیشگیری از عوارض آلودگی هوا

علاوه بر این نکات، تمام انواع پارابن‌ها، خاصیت ضد میکروبی دارند و آلودگی‌ها و باکتری‌ها را به خوبی نابود می‌کنند. این موضوع در محصولاتی که دارای مقدار زیادی آب هستند و حالت مایع دارند از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین طول عمر محصولات را بیشتر کرده و مدت زمان بیشتری از آن می‌توانید استفاده کنید. از عوامل دیگر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم تاثیر بر روی رنگ محصولات
  • عملکرد مناسب و متناسب با pH پوست
  • مقاومت در برابر هیدرولیز شدن
  • حفظ پایداری محصول در دماهای مورد نیاز
  • پایداری مناسب در برابر شرایط محیطی و خارجی

کاربرد پارابن چیست؟

تنوع استفاده از پارابن در محصولات آرایشی و بهداشتی مختلف، بسیار گسترده و غیر قابل انکار است. اگرچه همه پارابن‌های موجود در محصولات صنعتی، به صورت مصنوعی تولید می‌شوند، ولی برخی از آن‌ها، در طبیعت نیز یافت می‌شوند. پارابن‌ها انواع مختلفی دارند که پروپیل پارابن بیشتر از متیل پارابن، خاصیت ضد میکروبی دارد و فعال‌تر است به همین دلیل بیشتر در محصولات آرایشی استفاده می‌شود.

پارابن را می‌توانید در انواع شامپوها، نرم کننده‌ ها، مرطوب کننده‌ ها، مام رول‌ ها، ژل‌ شستشو و فوم‌ های شستشو، پاک کننده‌ آرایش، ژل‌ های حالت دهنده، سایه چشم، خط چشم و ریمل و … پیدا کنید. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد از محصولات بهداشتی و آرایشی دارای پارابن هستند. در ادامه به بررسی محصولات بهداشتی بدون پارابن، مثل شامپو بدون سولفات و پارابن اشاره می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: فری سولفات چیست؟

در رابطه با کاربرد پارابن در محصولات دارویی نیز می‌توان به محصولاتی نظیر پمادها و مواد تزریقی مانند آمپول‌ها و… اشاره کرد.

بیشتر بدانید  چطور کمتر جوش بزنیم؟!

آیا پارابن ها خطرناک و برای سلامتی ما مضرند؟

استفاده مداوم و بیش از حد از پارابن در کرم، نرم کننده، محصولات پوستی و غیره می‌تواند عوارض و مشکلاتی را به همراه داشته باشد. برخی از آنها عبارتند از:

  • پارابن‌ها به عمق پوست نفوذ کرده و می‌تواند با تخریب لایه‌های زیرین پوست به آن آسیب جدی وارد کند. آسیب‌هایی نظیر سوزش، خارش، التهاب و حساسیت‌های پوستی.
  • پارابن‌ها جذب پوست می‌شوند و از این طریق می‌توانند به جریان خون منتقل ‌شوند.
  • پارابن‌ها پتانسیل استروژنی دارند، یعنی می‌توانند مانند استروژن عمل کنند. این مواد شیمیایی با افزایش تولید استروژن سبب تکثیر غیر طبیعی سلول‌هایی شوند که در سرطان به خصوص سرطان سینه نقش دارند.
  • برخی پارابن‌ها پتانسیل ضد آندوژنی دارند، یعنی رفتار و عملکرد آندوژن را تقلید می‌کنند که سبب می‌شود تعادل هورمون‌های بدن به هم ریخته و فرد دچار اختلالات هورمونی شود.
  • برخی پارابن‌ها در تماس طولانی مدت با پوست سبب تکثیر و رشد دو برابری و غیر عادی سلول‌ها می‌شوند و می‌توانند با ایجاد سرطان مرتبط باشند.
  • بعضی از آنها به خصوص بوتیل پارابن، تعادل هورمون‌های جنسی را به هم ریخته و موجب تغییر رفتار جنسی می‌شود.
  • تحقیقات نشان داده که پارابن‌ها روی هورمون‌ها نیز تاثیر گذارند، یعنی روی تعداد و حرکت اسپرم‌های مردانه اثر منفی می‌گذارند.
  • سلول‌های تولید کننده کراتین در پوست موجب جوان‌سازی و شادابی پوست می‌شود. در این راستا تماس طولانی مدت با پارابن، توانایی تکثیر این سلول‌ها را کاهش داده و در پیری زودرس پوست موثر است.

شامپو بدون سولفات و پارابن چیست؟

اکثر افراد شستشوی پوست و موی سر خود را به وسیله کف زیاد می‌پسندند. سولفات یا SLS که در فرمولاسیون مواد شوینده مانند شامپو و انواع ماسک مو وجود دارد، باعث ایجاد کف می‌شود. در بیشتر موارد، سولفات موجود در شامپوها بی‌خطر هستند و به شامپوها کمک می‌کنند تا آلودگی ها و چربی‌های اضافی مو از بین برود، اما استفاده طولانی مدت از این محصولات به خصوص برای افرادی که پوست و موی حساسی دارند منجربه خشکی، شکنندگی مو و یا قرمزی پوست سر می‌شود که می‌تواند امری آسیب زا باشد.

بیشتر بدانید  رفع دل درد پس از افطار با دمنوش خانگی

حال که با مفهوم پارابن چیست آشنا شدید، بهتر است بدانید که محصولات برند الارو دارای تاییدیه کیفی اروپا هستند که در بیشتر آنها از پارابن و سولفات استفاده نشده است. این برند سلامت پوست و مو مصرف کنندگان خود را اولویت کار قرار داده است. شما برای مشاهده تمامی محصولات این برند و ویژگی‌های آنها می‌توانید به وب سایت الارو مراجعه کنید تا خریدی مطمئن و با صرفه داشته باشید.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Cart
Your cart is currently empty.